fbpx

Slik jobber en hacker

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Hacking er big business og det ser ikke ut til å bli noe mindre av det i tiden fremover. Kort forklart er en hacker er en person som gjør datainnbrudd for å stjele data, penger, høste personopplysninger for identitetstyveri eller ødelegge data.
Itkonsulent1 Hvorfor oppdatere software

 

Hacking er big business og det ser ikke ut til å bli noe mindre av det i tiden fremover. Kort forklart er en hacker en person som gjør datainnbrudd for å stjele data, penger, høste personopplysninger for identitetstyveri eller ødelegge data.

Finner sikkerhetshull i dataprogramvare

Hackere jobber først og fremst med å finne sikkerhetshull og svakheter i dataprogramvaren på din PC slik at de kan hente ut eller ødelegge data. Det handler om å finne svakheter i systemer som Gmail, Facebook, Paypal, Ebay og andre dataprogram. Tar de seg god nok tid, klarer de til slutt det meste om de ønsker det. Oppdaterer du programvarene dine jevnlig tetter du en del av sikkerhetshullene og gjør det vanskeligere for hackerne.

Virus

Hackerne kan også sende ut epost som kan angripe maskinen din om du klikker på spesielle linker. Løsepengevirus, eller ransomware som det også heter,  har økt i popularitet de siste årene. Viruset vil låse ned alt av filer og dokumenter, og det er her løsepengene kommer inn.  Hackerne krever betaling av deg for å frigjøre filene dine igjen. Det kan være alt fra private familiebilder til sensitiv bedriftsinformasjon du virkelig ikke vil skal komme på avveie. Mange som blir utsatt for dette, vil nok kjenne litt på fristelsen og har lyst å betale, men vi anbefaler sterkt å ikke gjøre dette. Filene dine er høyst sannsynlig tapt uansett, og det beste rådet nå er å ha en backup.

Phishing

Phishing er en annen måte hackere jobber på. De sender da ut epost, hvor avsenderen oppgir seg for å være en reel virksomhet hvor de lurer offeret til å åpne et vedlegg eller klikke seg inn på en falsk nettside for å logge seg inn eller oppgi annen sensitiv informasjon som kontonummer eller kredittkort. Dette misbrukes senere av bakmenn.

Hacker passord

En hacker forsøker også å finne passordet ditt ved hjelp av et program som som systematisk søker etter forskjellige bokstavkombinasjoner eller ord. Mange har passord som er lette å gjette seg til, så bruk litt tid på å lage deg et sikkert passord.

 

Itkonsulent1 er ekspert på datasikkerhet og har kompetanse som hjelper din bedrift mot hacking slik at du slipper å bekymre deg for dette.

 

 

Om Itkonsulent1

Vi hjelper bedrifter og private med pc, server, nettverk og mobil-teknologi. WiFi, Ethernet, Server, NAS, Virus, mobil, backup. Ta kontakt for en prat.

Andre innlegg

Følg oss

Ukens video

Meld deg på vårt nyhetsbrev