Support telefon: +47 99 58 80 80

Slik jobber en hacker

Hacking er big business og det ser ikke ut til å bli noe mindre av det i tiden fremover. Kort forklart er en hacker er en person som gjør datainnbrudd for å stjele data, penger, høste personopplysninger for identitetstyveri eller ødelegge data.

Hacking er big business og det ser ikke ut til å bli noe mindre av det i tiden fremover. Kort forklart er en hacker en person som gjør datainnbrudd for å stjele data, penger og høste personopplysninger for identitetstyveri eller ødelegge data.

Finner sikkerhetshull i dataprogramvare

Hackere jobber først og fremst med å finne sikkerhetshull og svakheter i dataprogramvaren på din PC slik at de kan hente ut eller ødelegge data. Det handler om å finne svakheter i systemer som Gmail, Facebook, Paypal, Ebay og andre dataprogram. Oppdaterer du programvarene dine jevnlig tetter du en del av sikkerhetshullene og gjør det vanskeligere for hackerne.

Virus

Hackerne kan også sende ut epost som kan angripe maskinen din om du klikker på spesielle linker. Løsepengevirus, eller ransomware som det også heter, har økt i omfang de siste årene. Viruset vil låse ned(kryptere) alt av filer og dokumenter og det er her løsepengene kommer inn. Hackerne krever betaling av deg for å låse opp filene dine igjen. Det kan være alt fra private familiebilder til sensitiv bedriftsinformasjon du virkelig ikke vil skal komme på avveie. Blir man utsatt for dette så har man ingen garanti for at man får tilbake filene sine selv om man betaler.
Den beste garantien man kan ha er å få satt opp et backup-system som sørger for automatisk backup. Dette betyr at man er sikret ved en slik situasjon og enhver annen om man skulle være uheldig. Ta kontakt med oss for å få vite hvor mye en slik backup-løsning vil koste å få satt opp.

Phishing

Phishing er en annen måte hackere bruker for å få tak i informasjon som igjen kan brukes for å få aksess til dine data. De sender da ut epost hvor avsenderen oppgir seg for å være en ekte virksomhet hvor de lurer offeret til å åpne et vedlegg eller klikke på en link som fører deg til en kopi av en ekte nettside. Der blir du bedt om å logge deg inn eller oppgi annen sensitiv informasjon som kontonummer eller kredittkort. Denne informasjonen kan så selges videre eller benyttes for å lettere få innpass i bedriftens datasystem. 

Her er det viktig å beskytte maskinen mot å åpne forfalskede nettsteder. Dette kan du gjøre ved å knytte deg til en database som verifiserer IP-adressen du sendes til. Finnes ip-adresse i DNS-databasen blir adressen blokkert og brukeren får istedet opp en melding om hva som nettopp har skjedd.
Spør etter vår DNS-Protection for å sikre deg mot denne typen aktivitet. Dette blir en av de store utfordringene for bedrifter fremover, og private selvfølgelig.

Hacker passord

En hacker forsøker også å finne passordet ditt ved hjelp av et program som som systematisk søker etter forskjellige bokstavkombinasjoner eller ord. Mange har passord som er lette å gjette seg til så bruk litt tid på å lage deg et sikkert passord.

 

Itkonsulent1 er ekspert på datasikkerhet og har kompetanse og software som hjelper din bedrift mot hacking.

Del

Flere innlegg

Send oss en melding

Under Arbeid

Vi tester ut Live editering på våre Web-sider. Derfor vil nye ting dukke opp etterhvert. Er det noe du ikke finner eller noe du mener vi bør ha eller gjør feil? Legg igjen en beskjed til oss. Det setter vi pris på. Ha en fin dag