top of page

Hvordan sikre din bedrift mot cyberangrep

I dagens digitale verden er cyberangrep en alvorlig trussel mot bedrifter i alle størrelser og bransjer. Det kan føre til store økonomiske tap og skade på omdømmet. Derfor er det viktig å ha en plan for å beskytte din bedrift mot cyberangrep.

Det første trinnet i å sikre din bedrift mot cyberangrep er å være klar over de vanligste angrepsmetodene. Disse inkluderer

  • phishing-eposter

Phishing er en form for sosial manipulering hvor en angriper forsøker å lure noen til å utføre en handling, for eksempel åpne et e-postvedlegg, klikke på en lenke eller betale en falsk regning.

  • malware

Malware er en fellesbetegnelse for skadelige programmer som er blitt installert på datamaskinen din, ofte uten at du har gitt tillatelse til det. Eksempler på malware er virus, ormer, spyware, adware, Trojanske hester.

  • ransomware

Ransomware er en type ondsinnet programvare (eller skadelig programvare) som krypterer datafiler, slik at du ikke lenger har tilgang til dataene dine. For å få dekrypteringsnøkkelen må du betale en viss sum penger til angriperne - derav begrepet "ransomware."

  • DDoS-angrep

DDoS-angrep (distributed denial-of-service) rettes mot nettsteder og servere ved å forstyrre nettverkstjenestene. Et DDoS-angrep forsøker å tømme ressursene i et program. Gjerningspersonene bak disse angrepene fyller et nettsted med feil trafikk, noe som resulterer i dårlig nettstedsfunksjon eller at hele nettstedet blir slått ut.


Det er viktig å sørge for at alle ansatte er klar over disse truslene og hvordan de skal håndtere dem.


Patching Det viktigste du kan gjøre for å beskytte deg mot cyberangrep og virus er å sørge for å oppdatere din programvare med sikkerhetspatcher når disse kommer.


Ved å oppdatere programvaren, kan utviklere tette sikkerhetshull og forbedre sikkerheten til systemet. Hvis man ikke oppdaterer programvaren, vil systemet være utsatt for mulige angrep som kan skade systemets integritet og påvirke brukernes personvern.


Hackere bruker ofte "reverse engineering" på sikkerhetsoppdateringer for å avdekke hvilke huller sikkerhetsoppdateringer skal tette. På denne måte finner hackere sårbarheter i systemene og vil da bedre kunne styre angrep direkte mot disse sårbarhetene. Det er da det er lurt å ha oppdatert systemene sine med sikkerhetsfixer som reparerer disse sårbarhetene.

Ved å oppdatere programvaren regelmessig, kan man unngå at uønskede personer finner slike sikkerhetshull og benytter sårbarhetene til skadelige formål.

Antivirus

Det å ha en oppdatert antivirus programvare er også viktig. Dette vil beskytte mot malware og andre skadelige programmer som kan skade bedriftens data og systemer. Kontakt oss for en gjennomgang eller å bestille Bitdefender for ditt nettverk.

Passord

Det er også viktig å ha et godt passordregime. Passord bør være minst 12 tegn lange og inneholde både bokstaver, tall og spesialtegn. Det er også viktig å unngå å bruke det samme passordet for flere kontoer. Bruk et passord-program som kan hjelpe deg å ha kontroll på dine passord.


Backup

Sørg for å ha en sikkerhetskopi av alle viktige data og systemer. Dette vil gjøre det lettere å gjenopprette dataene dersom det skulle skje et cyberangrep. Den eneste sikre beskyttelsen mot Ransomware er backup. Vi er Acronis-partner og innehar kompetanse på oppsett og administrering av din backup-løsning.


Det siste trinnet er å ha en plan for hva som skal gjøres dersom det skulle skje et cyberangrep. Dette bør inkludere å kontakte en ekstern sikkerhetsekspert for å hjelpe med å stoppe angrepet og gjenopprette dataene.

Det er viktig å ta cybersikkerhet på alvor og å investere i det for å beskytte din bedrift mot cyberangrep. Ved å følge disse trinnene kan du redusere risikoen for et angrep og være bedre forberedt dersom det skulle skje.


Ta gjerne kontakt med oss for en gratis uforpliktende prat om datasikkerhet.



Comments


bottom of page