Hvordan kan du gjøre Internett surfingen tryggere for barna

Hvordan kan du gjøre Internett surfingen tryggere for barna

I vår digitale hverdag blir vi mer og mer avhengige av teknologien som omgir oss. Og vi vil før eller senere oppleve en likegyldighet når det kommer til cyber sikkerhet. Kombinert med den uovervinnelige følelsen som ofte følger med å være ung, kan dette være en farlig kombinasjon. Det er lett å feilaktig tro at hackede enheter og identitets-tyveri er ting som bare skjer med voksne. Barn og tenåringer er imidlertid like utsatt for risikoen og virkningen av brudd på cybersikkerhet kan potensielt påvirke dem i mange år inn i fremtiden.
Så hvordan kan vi beskytte våre barns digitale liv på samme måte som vi beskytter deres liv off-line?

Åpen dialog
Internett kan virke som en lekeplass for endeløs underholdning, men vi må utdanne våre barn om farene som finnes der også. Har du hatt en venn eller et familiemedlem som har blitt hacket eller på en eller annen måte hatt viktig informasjon kompromittert? Snakk med barna om det, hvordan det skjedde, hvorfor det skjedde, og arbeidet man gjorde for å fikse det. Disse virkelige eksemplene kan være et av dine mest kraftfulle utdannings-verktøy, da de hjelper barn mer konkret å forstå konseptet om cyber-sikkerhetstrusler. Å demonstrere at disse tingene kan skje med noen, inkludert dem, er den raskeste måten å stimulere bevisstheten rundt cybersikkerhet på. Leter du etter friske ideer om hvordan du snakker med barna om cybersikkerhet? Ta en titt på Webroot Community for råd og tips.

Vanlige svindel
Lær barna dine om de vanligste cybersecurity-truslene, særlig de som er spesielt gjennomgripende på sosiale medier, inkludert phishing, identitetstyveri og ondsinnede nettsteder. De bør aldri akseptere private meldinger fra personer de ikke kjenner, eller klikke på linker fra venner eller familie som ser mistenkelig ut. Hvis de ikke er sikre på at en melding fra en venn faktisk er fra den personen, bør de ikke nøl med å verifisere deres identitet ved å ringe dem, eller ved å stille bestemte spørsmål bare det den enkelte kan vite. Kommentardelen av nettsteder som YouTube er også potensielle flashpoints. Smarte kommentarer kan lokke brukere til å klikke på en risikabel link som navigerer dem til et ondsinnet nettsted.

Ulovlige nedlastinger
Fristelsen til å laste ned en ulovlig kopi av en film, et spill eller et album kan være stor, men i tillegg til etiske og juridiske sider av det, er det fortsatt en av de mest risikable aktivitetene online. Faktisk fant en nylig studie at det var en 20% økning i malware-infeksjoner knyttet til besøk på krenkende nettsteder. Sørg for at barna vet hvilken innvirkning ulovlige nedlastinger har på deres sikkerhet, og informer dem om alternativer for streaming og nedlasting. Hvis du er i stand til det, gi barnet tilgang til tjenester som Steam for dataspill, eller Netflix for filmer og show. Å gi barna alternativer er den beste måten å holde dem borte fra fristelsen til ulovlige nedlastinger.

Mobilsikkerhet
En nylig studie fant at personer i alderen 15 til 24 bruker rundt fire timer om dagen på sine telefoner. Dette blir rundt 1.456 timer mobilbruk i året, noe som gjør mobilenheter til den mest utsatte enheten for sikkerhetsbrudd på internett. Pass på at barnets telefon er beskyttet med PIN-kode, passord eller fingeravtrykk på låseskjermbildet, og at de vet at de skal la Bluetooth være slått av når de ikke er i bruk. Koble til offentlige WiFi-nettverk kan også gjøre barnet ditt sårbart, men du kan beskytte enhetene fra åpne nettverk ved å sikre dem med VPN.

Magne Eivindson

Senior Advisor IT Management and Cloud 47-99 58 80 80

Legg igjen en kommentar