Hvordan kan du gjøre Internett surfingen tryggere for barna

I vår digitale hverdag blir vi mer og mer avhengige av teknologien som omgir oss. Vi vil før eller senere oppleve en likegyldighet når det kommer til cybersikkerhet. Kombinert med den uovervinnelige følelsen som ofte følger med å være ung, kan dette være en farlig kombinasjon. Det er lett å feilaktig tro at hacking og identitets-tyveri er ting som bare skjer med voksne. Barn og tenåringer er imidlertid like utsatt for risikoen og virkningen av brudd på cybersikkerhet kan potensielt påvirke dem i mange år fremover.
Så hvordan kan vi beskytte våre barns digitale liv på samme måte som vi beskytter deres liv ellers?

Åpen dialog
Internett kan virke som en lekeplass for endeløs underholdning, men vi må utdanne våre barn om farene som finnes der også. Har du hatt en venn eller et familiemedlem som har blitt hacket eller på en eller annen måte hatt viktig informasjon kompromittert? Snakk med barna om det, hvordan det skjedde, hvorfor det skjedde og arbeidet man gjorde for å fikse det. Disse virkelige eksemplene kan være et av dine mest kraftfulle utdanningsverktøy da de hjelper barn mer konkret å forstå konseptet om cybersikkerhets-trusler. Å demonstrere at disse tingene kan skje med noen, inkludert dem, er den raskeste måten å stimulere bevisstheten rundt cybersikkerhet på. Leter du etter friske ideer om hvordan du snakker med barna om cybersikkerhet? Ta en titt på Webroot Community for råd og tips.

Vanlige svindel
Lær barna dine om de vanligste cybersecurity-truslene, særlig de som er spesielt gjennomgripende på sosiale medier, inkludert phishing, identitetstyveri og ondsinnede nettsteder. De bør aldri akseptere private meldinger fra personer de ikke kjenner, eller klikke på linker fra venner eller familie som ikke er ventet. Hvis de ikke er sikre på at en melding fra en venn faktisk er fra den personen, bør de ikke nøle med å verifisere deres identitet ved å ringe dem, eller ved å stille bestemte spørsmål bare det den enkelte kan vite. Smarte kommentarer kan lokke brukere til å klikke på en risikabel link som navigerer dem til et ondsinnet nettsted.

Ulovlige nedlastinger
Fristelsen til å laste ned en ulovlig kopi av en film, et spill eller et album kan være stor, men i tillegg til etiske og juridiske sider av det er det fortsatt en av de mest risikable aktivitetene online. Faktisk fant en nylig studie at det var en 20% økning i malware-infeksjoner knyttet til besøk på krenkende nettsteder. Sørg for at barna vet hvilken innvirkning ulovlige nedlastinger har på deres sikkerhet, og informer dem om alternativer for strømming og nedlasting. Hvis du er i stand til det, gi barnet tilgang til tjenester som Steam for dataspill, eller Netflix for filmer og show. Å gi barna alternativer er den beste måten å holde dem borte fra fristelsen til ulovlige nedlastinger.

Mobilsikkerhet
En nylig studie fant at personer i alderen 15 til 24 bruker rundt fire timer om dagen på sine telefoner. Dette blir rundt 1.456 timer mobilbruk i året, noe som gjør mobilenheter til den mest utsatte enheten for sikkerhetsbrudd på internett. Pass på at barnets telefon er beskyttet med PIN-kode, passord eller fingeravtrykk på låseskjermbildet, og at de vet at de skal la Bluetooth være slått av når de ikke er i bruk. Koble til offentlige WiFi-nettverk kan også gjøre barnet ditt sårbart, men du kan beskytte enhetene fra åpne nettverk ved å sikre dem med VPN. Mange hjemmenettverk har idag mulighet for å sette opp dette uten at det blir tatt i bruk. Pass på å melde deg på vårt nyhetsbrev for å motta flere tips og veiledninger for å bruke VPN spesielt og sikkerhet generelt. Ta kontakt med oss for å orientere deg om hvilke muligheter du har.

Del

Flere innlegg

Send oss en melding

Under Arbeid

Vi tester ut Live editering på våre Web-sider. Derfor vil nye ting dukke opp etterhvert. Er det noe du ikke finner eller noe du mener vi bør ha eller gjør feil? Legg igjen en beskjed til oss. Det setter vi pris på. Ha en fin dag