Support telefon: +47 99 58 80 80

Med disse tipsene er du rimelig trygg mot hacking.

Med disse tipsene er du rimelig trygg mot hacking.

Oppgrader alltid til siste versjon

Sikkerhetsoppdateringer fra for eksempel Apple, Microsoft eller Windows kommer ofte for å fikse sikkerhetshull som er oppdaget. Når en ny oppdatering dukker opp bør du benytte deg av den. Det tar lang tid for hackerne å utnytte et sikkerhetshull etter at det først er oppdaget. Hvis man alltid oppdaterer til siste versjon, er du faktisk ganske trygg mot hacking.

Sikkert passord

Du må ha et passord som er langt nok, og komplisert nok for at hackerne ikke skal knekke passordet ditt.  Årsaken er at det ofte brukes ordlister for å gjette eller hacke disse. Et tips er å bruke en setning. «Husk å vanne blomster» er lett å huske, og kjempevanskelig for en datamaskin å knekke, så noe sånt er ofte det beste passordet. Ikke bruk samme passordet flere steder.

Bruk totrinns pålogging

Når du skal inn på nettbanken må du gjennom to trinn, ofte med kodebrikke inkludert, for å logge deg på. Det er et sikkert kort for at hackerne ikke kan komme seg inn. Med totrinns bekreftelse logger du på med passord i tillegg til en kode på telefon. Passordet ditt forblir det samme, men en ny kode genereres hvis hackerne forsøker å få tilgang til kontoen din fra en ny enhet.

Dette kan også aktiveres på de andre profilene dine også – Facebook for eksempel

Sjekk URLen

Uansett hvilken nettside du befinner deg på må du sjekke at adressen starter med https, altså at den er kryptert. Spesielt viktig er det når du taster inn sensitiv informasjon som brukernavn og passord. Sender noen en link til deg via e-post og du blir bedt om å logge på et eller annet – ikke gjør det med mindre siden er kryptert.

Itkonsulent1 er ekspert på datasikkerhet og har programvare som kan gjøre din bedrift helt trygg mot hacking.

Del

Flere innlegg

Send oss en melding

Under Arbeid

Vi tester ut Live editering på våre Web-sider. Derfor vil nye ting dukke opp etterhvert. Er det noe du ikke finner eller noe du mener vi bør ha eller gjør feil? Legg igjen en beskjed til oss. Det setter vi pris på. Ha en fin dag