Blogg, Sikkerhet & Vedlikehold

Lær hvordan WannaCry opererer

Fredag 12. Mai markerte begynnelsen av WannaCry – i det største Ransomware-angrepet noensinne – som spredte seg over hele verden og krypterte 200.000 bedriftsssystemer i over 150 land.

Hva innebærer det å bli rammet av Wannacry?
Wannacry er såkalt «ransomware», eller «gisselskadevare» på norsk. Dersom man blir infisert med et slikt uhumskt program, noe som for eksempel kan skje om du åpner et vedlegg i en e-post, starter det å kryptere brukerfilene på datamaskinen, som dokumenter, bildefiler, musikkfiler, videoer og lignende.

I sin krypterte form blir disse filene ubrukelige, men bakmennene kan lokke med en dekrypteringsnøkkel som gjør at man kan få filene tilbake til sin originale form igjen. For når jobben er gjort, presenteres du med et bilde på skjermen som forklarer hva som har skjedd.

Kjenn din fiende! Lær hvordan WannaCry opererer med denne LIVE-infeksjonen på en Windows-PC og se hvordan Datto kan hjelpe deg med å komme tilbake i full drift igjen etter at en infeksjon oppstår.

Author


Avatar